Gemeente sluit Sloterweg vanaf juli af, bestemmingsverkeer moet tijdelijk omrijden

Een deel van de Sloterweg in Sloten zal vanaf 1 juli voor al het gemotoriseerd verkeer worden afgesloten. Dat heeft het bestuur van stadsdeel Nieuw-West vandaag besloten. Voor de hulpdiensten geldt er een uitzondering, voor directe omwonenden van de straat voorlopig niet. 

De zogenoemde knip komt ter hoogte van de kruising met de Ditlaar en maakt de Sloterweg doodlopend. Het betekent dat een deel van het bestemmingsverkeer dus moet omrijden. Volgens het bestuur moet er snel ingegrepen worden, omdat de weg op dit moment te gevaarlijk is. 

Het plan van voormalig verkeerswethouder Egbert de Vries om doorgaand verkeer in de straat te weren, werd vorig jaar januari goedgekeurd door de gemeenteraad. Een systeem met kentekenherkenning zou ervoor moeten zorgen dat automobilisten die door de straat rijden, maar er niet in de buurt wonen, een bekeuring krijgen.

Uitstel

De camera’s werden alvast opgehangen, maar in november vorig jaar kwam er ineens zand in de motor van de plannen. Wethouder Melanie van der Horst liet toen in een brief aan de raad weten dat de methode met kentekenherkenning nog niet betrouwbaar was en verder ontwikkeld moest worden. In januari werd duidelijk dat de invoering van het systeem daardoor maanden vertraging op zou lopen.

Het bestuur van stadsdeel Nieuw-West neemt de maatregel na recente ongelukken tussen auto’s en fietsers op de Sloterweg-West. “De urgentie om de situatie veiliger te maken, is hoog”, zegt stadsdeelbestuurder Nazmi Türkkol. “We mogen niet toestaan dat er opnieuw iemand voor het leven beschadigd raakt, of erger, omwille van het openhouden van de weg. De slimme toegang, waardoor alleen voertuigen met ontheffing over de weg kunnen, laat op zich wachten tot eind 2023. Het gevaarlijke verkeer wacht niet.”

Het doorrijverbod wordt aangegeven met borden en digitaal gehandhaafd met een camera, laat de gemeente weten. Fietsen met trapondersteuning en bromfietsers mogen wel gewoon doorrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *