Fraai voorjaarsweer met hoge zonkracht in aantocht: “Smeerseizoen begint”

Na een overwegend bewolkt en fris weekend staat er komende week fraai voorjaarsweer met flink wat zon op het programma. Het is raadzaam om je goed in te smeren, want de zonkracht is inmiddels al vrij hoog.

Wie de komende week lang buiten is, wordt aangeraden om de zonnebrandcrème erbij te pakken. Na de wintermaanden is de huid niet meer zoveel gewend en met een hoge zonkracht ligt verbranding op de loer.

Komende week stijgt de zonkracht dagelijks naar niveau 4, waarbij de huid op zonnige momenten binnen 30 tot 60 minuten kan verbranden. “Daarmee begint ook het smeerseizoen”, aldus Weeronline. Eind van de week kan de zonkracht oplopen tot kracht vijf, waarbij de huid al binnen 20 tot 40 minuten kan verbranden.

Stapelwolken kunnen de zonnige momenten komende week hier en daar verstoren. Op die momenten verbrand je niet. Vooral donderdag kan het tijdelijk bewolkt zijn en is er kans op een bui. De temperatuur varieert de komende dagen tussen de 14 en 16 graden. Tegen het einde van de week wordt het warmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *