Floradorpers steken vreugdevuur toch aan, ondanks verbod driehoek

Bewoners van Floradorp hebben de stapel kerstbomen en houten pallets vanavond toch in brand gestoken. Dit gebeurde ongeveer een kwartier nadat de driehoek (gemeente, politie en justitie) liet weten dat het vreugdevuur vanavond niet mocht plaatsvinden. 

“Het vreugdevuur in Floradorp kan vanavond in verband met de toegenomen wind helaas niet doorgaan en wordt verzet naar morgen, mits het weer het dan toelaat”, liet een woordvoerder van de gemeente vanavond weten. Volgens haar vindt de brandweer het niet veilig. De driehoek (gemeente, justitie en politie) hebben het besluit genomen. De woordvoerder zegt dat het KNMI zegt dat er lokaal windkracht 6 is met windstoten en dat de wind toeneemt rond middernacht. 

Burgemeester Halsema gaf vanavond ook een reatie

“Ja balen”, reageerde Patrick van Bronswijk, die het vreugdevuur al jaren organiseert en als vrijwilliger bij de ordedienst zet. “We hebben het evenemententerrein overgedragen aan de gemeente, dat wordt gezellig.”

Mocht het vuur morgen alsnog plaatsvinden, dan is hij er niet bij. “Ik lig dan lekker te slapen.” Hij weet niet of het vanavond onrustig wordt vanwege het besluit van de driehoek. “Geen idee. Het dorpje staat erop bekend.”

Rond 23.35 uur staken Floradorpers het vuur dus alsnog aan.

Later meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *