Floradorpers steken vreugdevuur toch aan, ME en Duits waterkanon aanwezig

Bewoners van Floradorp hebben de stapel kerstbomen en houten pallets vanavond toch in brand gestoken. Dit gebeurde ongeveer een kwartier nadat het nieuws bekend werd dat het vreugdevuur van de driehoek (gemeente, politie en justitie) vanavond niet mocht plaatsvinden. 

Rond middernacht zag het er zo uit:

De Mobiele Eenheid was rond middernacht al aanwezig. Het gaat om meerdere ME-busjes en het Duitse waterkanon. Er is nog niet hard ingegrepen. 

“De politie en brandweer zijn daar nu en kijken op basis van de feiten en omstandigheden hoe ze optreden”, zei een politiewoordvoerder ’s avonds. 

“Het vreugdevuur in Floradorp kan vanavond in verband met de toegenomen wind helaas niet doorgaan en wordt verzet naar morgen, mits het weer het dan toelaat”, liet een woordvoerder van de gemeente op oudejaarsavond weten. Volgens haar vindt de brandweer het niet veilig. De driehoek (gemeente, justitie en politie) hebben het besluit genomen. De woordvoerder zegt dat het KNMI zegt dat er lokaal windkracht 6 is met windstoten en dat de wind toeneemt rond middernacht. 

Burgemeester Halsema gaf vanavond ook een reactie

“Ja balen”, reageerde Patrick van Bronswijk, die het vreugdevuur al jaren organiseert en als vrijwilliger bij de ordedienst zit, vlak na het bekend worden dat het vuur niet aangestoken mocht worden. “We hebben het evenemententerrein overgedragen aan de gemeente, dat wordt gezellig.”

Mocht het vuur morgen alsnog plaatsvinden, dan is hij er niet bij. “Ik lig dan lekker te slapen.” Hij weet niet of het vanavond onrustig wordt vanwege het besluit van de driehoek. “Geen idee. Het dorpje staat erom bekend.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *