FC Amsterdam-succescoach Pim van de Meent (84) overleden

Pim van de Meent is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was onder andere trainer van DWS, FC Amsterdam en AFC Amsterdam. Met FC Amsterdam behaalde hij de grootste successen en bij AFC werd hij meerdere keren ingevlogen om de club uit de brand te helpen.

De uit Den Haag afkomstige Van de Meent begon zijn trainerscarrière in 1969 bij PEC Zwolle. Na een jaar vertrok hij naar DWS waar hij tot 1972 werkzaam was. Dat was de opmaat voor zijn succesperiode bij FC Amsterdam. In 1974 loodste hij de voormalige Amsterdamse profclub naar de vijfde plaats in de eredivisie en een seizoen later reikte hij tot de laatste acht in de UEFA Cup. Onder meer Internazionale werd toen uitgeschakeld door FC Amsterdam.

Na zes seizoenen bij FC Amsterdam leidde zijn trainerscarrière hem langs De Graafschap, NEC Nijmegen, MVV Maastricht en ADO Den Haag. Meerdere was Van de Meent te vinden op Sportpark Goed Genoeg. Eind jaren 90 en begin deze eeuw vervulde hij meerdere malen de taak van interim-trainer bij AFC Amsterdam. Na zijn periode als hoofdtrainer werd Van de Meent sportparkmanager bij de Amsterdamse amateurclub.

In zijn actieve carrière als voetballer speelde Van de Meent bij Holland Sport, DOS, VUC en NEC Nijmegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *