Fans zien Marokko verliezen, maar trots overheerst

Het was een spannende avond voor Marokkaanse Amsterdammers. In het Corendon hotel in Badhoevedorp verzamelden tientallen fans zich om de halve finale tegen Frankrijk te kijken. 

“Ik denk dat iedereen het heel spannend vindt, maar we gaan gewoon weer winnen”, aldus een fan vlak voor de wedstrijd. Voor de ‘Leeuwen van Atlas’ was het behalen van de halve finale al een prestatie om erg trots op te zijn: “We zijn bij de laatste vier van de 32, daar kan je alleen maar trots op zijn”.  Marokko kwam in 1986 tot de achtste finales, maar daar eindigde het avontuur na een verlies tegen Duitsland. 

Waar Marokko tot de halve finale slechts één doelpunt tegen kreeg, konden zij niet op tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Al na vijf minuten maakte Theo Hernandez het eerste doelpunt. Marokko kreeg wel kansen vlak voor de rust, maar het lukte niet om te scoren. Ondertussen liep de spanning hoog op bij de supporters:  “We krijgen gewoon het gevoel dat er nóg meer in zit“. 

Winst voor Frankrijk

In de tweede helft kwam de nekslag voor Marokko, nadat Fransman Kolo Muani de 2-0 maakte. Ondanks dat de Atlas Leeuwen bleven vechten, konden zij niet op tegen het sterke Franse team. Het bleef 2-0, waarop Frankrijk zich heeft geplaatst voor de WK-finale tegen Argentinië aanstaande zondag. Ondanks het verlies overheerste onder de fans de trots dat het Marokkaanse elftal zo ver gekomen is op het WK.

Marokko zal zaterdag strijden om de derde plek tegen Kroatië. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *