Er liggen 2000 bierflesjes in Erls huis, want hij kan ze nergens inleveren: “Ik vind dat raar”

Erl Dekker heeft weinig te klagen, maar sinds een tijdje is er toch één probleem ontstaan. Er liggen namelijk ongeveer tweeduizend lege bierflesjes van het merk Paix-Dieu achter zijn tv. De reden is simpel: Erl kan ze in Nederland nergens inleveren voor statiegeld, dat kan alleen in België waar het bier vandaan komt. In de glasbak gooien is geen optie, omdat hij 0,50 euro statiegeld kan krijgen per flesje. 

Erl is op zijn zachtst gezegd groot fan van Paix-Dieu, maar in Albert Heijn is hij toch wel echt teleurgesteld.  “Dus je kan alles inleveren bij Albert Heijn tegenwoordig. Maar hele dure mooie kegelvormige flesjes uit België kan je dan weer niet inleveren, terwijl ze het wel verkopen”, vertelt Erl voor de enorme zak met lege bierflesjes in zijn woonkamer. “Ik vind dat een beetje raar”.

De speciaalbier-liefhebber maakt zich geen zorgen over de stapels bierflesjes, want die zal niet meer groeien. “Ik lust ze niet meer”, vertelt hij lachend. 

Erl is de moeilijkste niet en gaat binnenkort hoogstpersoonlijk zelf met alle zakken naar België om dan eindelijk zijn statiegeld te innen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *