Drempels voor 38.000 euro maar auto’s razen er langs: “Ze hebben geen enkel effect”

DENK maakt zich druk om de nieuwe verkeersdrempels op de Burgemeester van de Pollstraat in Slotermeer. Ondanks een flink prijskaartje doen ze weinig voor de verkeersveiligheid, zegt de oppositiepartij. 

“Zoals je ziet, het heeft geen enkel effect”, zegt raadslid Süleyman Koyuncu, terwijl de auto’s inderdaad de hobbels wel heel eenvoudig weten te ontwijken.

De Burgemeester van de Pollstraat is een beduchte sluiproute door Nieuw-West. Volgens Koyuncu werden er in 2017 snelheden gemeten van wel 100 km/u. Om eindelijk wat aan de veiligheid te doen kwamen de drempels er vorige maand.

Koyuncu: “Ik ben er voorstander van dat we ons gaan focussen op de locaties daar waar echt ingegrepen moet worden, en daarvoor de portemonnee gaan trekken in plaats van dit soort schijnveiligheid te creëren.”

Volgens Koyuncu namelijk staat Amsterdam meer van dit soort “schijnveiligheid” te wachten. In het coalitieakkoord staat dat met minimale maatregelen 30 km/u als maximumsnelheid zal worden ingevoerd.

Verkeerswethouder Melanie van der Horst (D66) werkt op dit moment aan haar ‘uitvoeringsplan’ om eind volgend jaar 30 km als norm te hebben in het Amsterdamse verkeer.

De drempels in Slotermeer maken volgens een woordvoerder geen deel uit van de plannen. Wel is gebleken dat ze inderdaad niet het gewenste effect hebben en dus wordt er gekeken “naar een andere oplossing die we begin volgend jaar zullen invoeren”. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *