Directeur Bijlmer Parktheater wil uitbreiden maar krijgt politiek “geen boter bij de vis”

Het Bijlmer Parktheater is te klein geworden. Het theater is het enige theater in Zuidoost en heeft maar één zaal. Nu het stadsdeel alleen maar aan het groeien is, wordt de krapte steeds nijpender. Volgens de directeur lijkt het alsof Zuidoost een beetje vergeten wordt door de wethouder: “Kunst en cultuur moet voor iedereen toegankelijk en dichtbij zijn.” 

Volgens Jolanda Spoel, directeur van het Bijlmer Parktheater, heeft het theater en daarmee heel Zuidoost meer zalen nodig. Nu heeft het theater een capaciteit van 164 man in de zaal. “We zijn de afgelopen jaren gegroeid, maar nog verder groeien lukt niet in het huidige pand”, zegt de directeur.

Het pand uitbreiden gaat niet. Er ligt namelijk een plan om appartementen te bouwen naast de deur. Ook is het pand er niet op gemaakt om er nog een laag op te bouwen. Daarom wordt er gezocht naar een nieuwe plek. Het realiseren van een heel nieuw gebouw duurt lang en het theater hoopt op een oplossing op korte termijn.

Een foyer, garderobe, keuken, opslag en werkplaats, meer studio’s om te repeteren en nog twee zalen zou het theater in de Bijlmer graag willen hebben. “Dat zou geweldig zijn. Dat hebben we nodig”, zegt Spoel. En niet alleen heeft het theater het nodig. Ook de mensen van Zuidoost zijn er volgens haar aan toe. “Ik heb het gevoel dat we er met dit theater echt voor mensen zijn.”

Focus verschoven

Spoel heeft het gevoel dat de focus op het stadsdeel sinds de verkiezingen ergens anders naartoe is verschoven. “In woorden is men steeds betrokken en wensen ze mee voor een groter pand, maar voorlopig… Geen boter bij de vis.” 

Documentaire

Vanavond om 18.12 uur zendt AT5  de documentaire ‘Spiegel van De Bijlmer’ uit. De documentaire gaat over het Bijlmer Parktheater.

Bekijk de trailer van Spiegel van De Bijlmer hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *