Champions League-seizoen Ajax alweer voorbij na verlies tegen Liverpool

De Champions League-campagne van Ajax stokt in de groepsfase. De Amsterdammers hadden nog een hele kleine kans op overwintering als Liverpool werd verslagen. De Britten sloegen echter keihard toe en trakteerden de ploeg opnieuw op een harde nederlaag: 0-3.

Vooraf was het doel van Ajax duidelijk. Als de Amsterdammers nog zicht wilde houden op overwintering in de Champions League moest Liverpool worden verslagen. Het liefst met twee goals verschil, omdat de ploeg dan een beter onderling resultaat zou hebben. Napoli zou in dat scenario overigens ook nog twee keer moeten winnen. De intenties waren direct zichtbaar, want Steven Berghuis – die twee keer scoorde tegen RKC – schoot op de paal.

Berghuis zorgde met een afstandsschot even later voor het volgende Amsterdamse gevaar. Andrew Robertson kreeg in de tegenstoot een grote kans, maar zijn schot verdween in het zijnet. Dusan Tadic kreeg daarna dé mogelijkheid op 1-0. De aanvoerder stond helemaal vrij in de zestien en haalde uit. Zijn inzet werd gekraakt door Trent Alexander-Arnold. Dat bleek een voorbode, want Mohamed Salah zette zijn ploeg op voorsprong met een wippertje: 0-1. Darwin Núñez, die Ajax vorig jaar al pijn deed met Benfica, schoot op de paal.

Hoop verdwenen

Alle hoop die de Amsterdammers nog hadden, werd razendsnel de grond ingeboord. Núñez vond eerst Remko Pasveer nog op zijn weg, maar een minuut later was het wel raak. De Uruguayaan knikte binnen uit een corner: 0-2. Ajax kon niet heel lang hiervan bijkomen, want Harvey Elliot zorgde voor de 3-0. De ploeg zag er verdedigend opnieuw niet goed uit. De ingevallen Kenneth Taylor kreeg nog een goede mogelijkheid, maar de gastheren kwamen geen moment in de wedstrijd.

Liverpool liet de teugels een beetje vieren en hoefde niet meer. Verder dan een schotje naast het doel van Jurrien Timber kwam Ajax niet. Door de nederlaag tegen Liverpool is de overwintering in de Champions League buiten bereik.

Europa League

Ajax moet zich daardoor gaan richten op de Europa League. De Amsterdammers hebben zich hier al officieus voor geplaatst, omdat Rangers met meer dan vier goals zou moet winnen. De ploeg heeft ook drie punten meer dan de Schotten, waardoor een punt volgende week in Glasgow voldoende is. Om zich optimaal voor te bereiden op dit duel heeft Ajax komend weekend vrij gekregen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Blind (Wijndal/58); Klaassen (Kudus/58), Álvarez (Grillitsch/85), Berghuis (Conceição/85); Bergwijn, Brobbey (Taylor/63), Tadic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *