Burgemeester Röellstraat afgesloten: “Veel gedoe, je komt nergens meer”

De belangrijke verkeersader Burgemeester Röellstraat in Nieuw-West wordt heringericht. Autoverkeer mag straks maximaal 30 km/u rijden en er komen meer oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Het Verkeer gaat langs bij de werkzaamheden. 

De Burgemeester Röellstraat is een lange ontsluitingsweg in Slotermeer, vertelt directievoerder Maikel Vlietman. Eerst wordt gewerkt aan het stuk in de Lodewijk van Deysselbuurt. Daarna wordt de rest van de weg aangepakt. De weg moet overzichtelijker en veiliger worden. “De grootste verandering is dat de slinger uit de tramrails wordt gehaald, waardoor je rechte lijnen krijgt”, vertelt Vlietman. Ook wordt het een 30 km/u zone en komen er nieuwe veilige oversteekplaatsen. 

De straat en de kruising, tussen de Burgemeester Röellstraat en de Burgemeester van Leeuwenlaan, is helemaal afgezet. Ook tram 13 zal straks niet meer rijden.

Buurtbewoners die we spreken zijn hier niet blij mee. “Het is heel veel gedoe, want je komt nergens meer”, vertelt een buurtbewoonster. “Ik word een half jaar opgesloten in mijn huis.” Al ziet ze ook de voordelen in. ”Met 30 km/u heb je minder geluidsoverlast en het is veiliger.”

Ongelukkige timing 

Ook ondernemers zijn niet blij met de afzetting. In 2021 werd de Burgemeester van Leeuwenlaan al een jaar afgezet om de straat te vernieuwen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Nu zitten ondernemers weer tussen de opbrekingen door de afzetting van de Burgemeester Röellstraat: “De hele straat werd vernieuwd en was een jaar dicht. En nu de trambaan”, zegt een fietsenmaker.

“Echt niet leuk”, reageert een visboer op de werkzaamheden. Al 66 jaar heeft hij zijn viswinkel in deze straat staan. “Maar je kan er niks aan doen. Je moet je eigen erbij neer leggen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *