Brobbey begreep basisplaats Kudus: “Maar verwacht nu wel dat ik ga spelen”

Voor het eerst in meer dan een maand mocht Brian Brobbey weer in de basis beginnen. De nummer 9 van Ajax pikte tijdens de 7-1 overwinning op Excelsior gelijk twee goaltjes mee. Brobbey begrijpt dat hij de afgelopen weken pas op de plaats moest maken, maar verwacht wel dat hij de komende weken weer gewoon in de basis staat.

In tegenstelling tot zijn trainer, zat Brobbey wel opgewekt in de perskamer. Het helpt dat hij even daarvoor twee keer had gescoord, want als dat niet lukt: “Nou, dan is Brian niet blij, nee. Ook als we winnen. Als hij niet scoort, is hij niet blij”

Terug van weggeweest

Het helpt óók dat Brobbey weer in Amsterdam woont. “Dat is fantastisch, ik geniet ervan. Ik ben nu weer vaker met vrienden en familie. Die steunen me en geven me vertrouwen. Daar wordt je alleen maar beter van.”

Brobbey, die deze zomer voor 16 miljoen euro werd teruggekocht van RB Leipzig, maakte de laatste weken weinig minuten. Dat had vooral te maken met Mohammed Kudus, die de afgelopen wedstrijden in de spits stond en een paar belangrijke goals maakte. “We hebben een goede concurrentiestrijd. Hij doet zijn ding, ik doe mijn ding. We maken elkaar alleen maar beter.”

Begrip

En omdat Kudus in topvorm verkeerde, had Brobbey er begrip voor dat hij een tijdje op de bank moest zitten. “Kudus scoorde bijna elke wedstrijd. Als ik dat zou doen, zou ik het niet eerlijk vinden als de trainer me er vervolgens uit haalt. Dus ik begreep de keuze van de trainer wel hoor.”

Maar gisteravond stond Brobbey dus weer in de basis. En met twee goals op zak hoopt hij daar voorlopig ook in te blijven. “Ik verwacht nu wel dat ik ga spelen ja. Wat ik net zei: als een spits scoort, moet je hem er niet zomaar uithalen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *