Brandweer geeft sein ‘brand meester’, deel van containercomplex ingestort

De brand in het containercomplex aan de Voetbalstraat in de wijk Riekerhaven in Nieuw-West is vermoedelijk veroorzaakt door brandstichting. Er is een verdachte aangehouden. Ook verschillende bewoners hebben aan AT5 laten weten dat het waarschijnlijk gaat om een bewoner ‘die in de war is’. Het gaat om een complex met tientallen containerwoningen voor studenten en statushouders. 

De zeer grote brand werd vanmorgen opgeschaald naar GRIP 1, dat betekent dat er zoveel mogelijk hulpverlening op af is. Alle bewoners zijn in veiligheid gebracht. Sommigen moesten even ter controle naar de ambulances omdat ze rook hadden ingeademd. 

De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van de zeer grote brand. Verschillende containerwoningen stonden in rap tempo in lichterlaaie. Het vuur brak rond 8.30 uur uit en laaide zo nu en dan flink op. Ook was er een flinke explosie te horen rond 11 uur, vermoedelijk een ontploffende gasfles. Om 13.00 uur liet de brandweer weten het vuur onder controle te hebben. Het lijkt erop dat het hele complex als verloren beschouwd moet worden. Het gaat om tientallen woningen.

Op verschillende filmpjes die naar AT5 zijn gestuurd is te zien dat er meerdere woningen op bovenste etage van het complex compleet zijn uitgebrand. De bewoners worden opgevangen in het complex Overschie. In eerste instantie maakte de brandweer bekend dat er een gewonde naar het ziekenhuis was overgebracht, dit bleek niet te kloppen. Er zijn dus geen gewonden gevallen.

De brandweer adviseerde door de enorm grote rookontwikkeling ramen en deuren dicht te houden. De rook is tot ver in de wijde omgeving te zien en te ruiken. Het zit de bewoners daar niet mee, eerder dit jaar waaide op hetzelfde complex het dak van een aantal woningen tijdens de storm Eunice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *