Boom dreigt om te vallen, maar geen kapvergunning: “Snap niet dat gemeente zo moeilijk doet”

Amanda uit Noord houdt haar hart vast als ze met haar zoontje en twee honden onder de boom-boog moet doorlopen naar haar huisdeur. De toestand van de conifeer is zo betreurenswaardig dat de buurman ‘m uit voorzorg maar in de spanbanden heeft gehangen en een stellage heeft gebouwd.

Buurvrouwen Patricia en Amanda vertellen dat aanvankelijk de gemeente ook overtuigd was dat omwille van de veiligheid de boom zo snel mogelijk gekapt moest worden, maar het was aan Ymere om daarvoor een spoedkapvergunning aan te vragen. En die werd afgewezen. 

“Daar begrijp ik echt helemaal niks van”, zegt Patricia,”ik snap niet de gemeente zo moeilijk doet. Nu moet er een gewone vergunning aangevraagd worden en dat kan zomaar drieënhalve maand duren.”

Volgens Amanda zei ook de brandweer dat de boom binnen 24 uur weg moest. In de tussentijd werd haar geadviseerd niet onder, maar achter de boom langs haar woning te bereiken. 

Stadsdeel Noord zegt dat een boomdeskundige echt goed naar de staat van de boom heeft gekeken, maar dat er geen sprake is van acuut gevaar en dan moet de reguliere weg bewandeld worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *