Bijna alle metro’s staan stil door probleem met nieuw beveiligingsysteem

Bijna alle metrolijnen worden op dit moment niet gebruikt. Reizigers kregen rond 17.15 uur te horen dat ze de metro’s uit moesten. 

Het gaat om metrolijnen 50, 51, 53 en 54. Volgens een woordvoerder van het GVB komt het door problemen met de server en het nieuwe beveiligingsysteem. “Er wordt aan gewerkt, maar ik kan helaas geen inschatting geven hoe lang het nog gaat duren.”

Buitengewoon ongelukkig

Het vervoerbedrijf hoopt dat het metroverkeer snel weer opgestart kan worden. “Het is een buitengewoon ongelukkig tijdstip.” Het GVB zegt reizigers ook via Twitter en de app op de hoogte te houden. 

Rond 17.40 uur werd ook de Noord/Zuidlijn korte tijd stilgelegd. “We gaan een algehele reset doen en dat betekent dat de Noord/Zuidlijn nu ook even stil ligt. Hopelijk zorgt de reset voor een herstart”, zei de GVB-woordvoerder toen. Inmiddels rijdt de Noord/Zuidlijn weer, maar de andere metro’s staan nog stil. 

Beveiligingssysteem

Eerder dit jaar en vorig jaar stonden bijna alle metro’s, op de Noord/Zuidlijn na, ook een aantal dagen stil vanwege het nieuwe beveiligingssysteem. Eerst leek het erop dat het systeem vandaag niet met het probleem te maken heeft, maar dat blijkt toch wel zo te zijn. 

De bussen zitten vanwege de storing op dit moment overvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *