Automobilist laat fietser en bijrijder gewond achter na ongeval in Zuid

Een fietser en een inzittende van een auto zijn vannacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Cornelis Krusemanstraat in Zuid. De betrokken automobilist ging er na het ongeval vandoor, maar kon met de hulp van omstanders worden aangehouden.

De fietser werd rond 4.30 uur ter hoogte van de Hendrik Jacobszstraat door de automobilist aangereden. De auto reed vervolgens tegen een fietsenrek aan en kwam frontaal tegen een boom tot stilstand. 

De 38-jarige bestuurder van de auto liet zijn bijrijder en de fietser gewond achter en ging er te voet vandoor. Omstanders wezen toegesnelde agenten waar de bestuurder naartoe was gegaan. Enkele straten verderop werd de bestuurder door een omstander vastgepakt, waarna agenten hem konden aanhouden.

De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Ook bleek zijn rijbewijs al op een eerder moment te zijn ingevorderd. Twee ambulances en een mobiel medisch team kwamen ter plaatse om hulp te bieden aan de gewonden. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De auto en fiets zijn door de politie in beslag genomen voor verder sporenonderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *