Amsterdamse ‘hobbykok’ in de race voor titel beste burgerbakker Benelux

De ‘Beste Burger van de Benelux’ is dé titel die kroegbaas David Jurgens graag wil binnenslepen. Met zijn Pink Bitch en Black Bastard reist hij vandaag af naar Maastricht om daar te strijd aan te gaan met vier andere chefkoks. 

Bij café Louis Davids Schinkel aan de Rijnsburgstraat begon het eigenlijk een beetje uit armoede. Twee jaar geleden moest Jurgens noodgedwongen zelf de keuken in omdat hij de chefkok niet meer kon betalen vanwege de coronacrisis. “De kok was de grootste kostenpost, dus ben ik het zelf gaan doen. Ik was hobbykok, al mijn kokservaring heb ik opgedaan de afgelopen twee jaar.” Jurgens is sindsdien gaan bouwen aan zijn burgers,  om zich vervolgens dit jaar in te schrijven voor de competitie. 

Lavagrill

De burgers van Jurgens smaken nog beter, althans zo zegt hij zelf, door de lavagrill. Een grill waarmee je een meer rokerige smaak krijgt aan de burger. Helaas mag hij de lavagrill niet meenemen naar de competitie, vanwege de brandveiligheid. “Een vriend van mij aan de Kinkerstraat heeft een bakplaat, dus ik heb daar mogen oefenen. Nu ben ik ook master van de bakplaat.”

Winnen

In de categorie voor de ‘Beste Burger van de Benelux’ strijdt Jurgens tegen drie Belgen en nog een andere Nederlander. De winnaar krijgt een foodtruck voor een jaar. Wat Jurgens daarmee gaat doen? “Dan ga ik langs alle foodfestivals, zodat iedereen mijn heerlijke burgers kan proeven!”

Naast deze competitie, is er ook nog een vegetarische variant. “Als ik deze competitie win, doe ik volgend jaar misschien wel mee met de vegetarische versie.” In 2020 en 2021 werd de titel uitgereikt aan een ander Amsterdams restaurant, namelijk aan Ter Marsch en Co. Of de prijs dit jaar ook naar Amsterdam gaat, horen we vanavond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *