Amsterdammer (17) doet zich voor als bezorger van GGD-pakket om vrouw op te lichten

Een 17-jarige Amsterdammer heeft gisteren geprobeerd om een inwoner van het Brabantse Rijsbergen op te lichten. Hij deed alsof hij een pakketbezorger was die namens de GGD kwam, maar werd opgewacht door de politie. 

De vrouw was meerdere keren gebeld door iemand die zei dat de GGD noodpakketten voor kwetsbare inwoners bezorgde. Ze zou alleen de bezorger met haar pinpas moeten betalen voor de bezorging van het pakket.

De vrouw ging daarmee akkoord. Daarna kreeg ze argwaan en belde ze de GGD om het verhaal te controleren. De GGD zei dat zulke pakketten helemaal niet bestaan, waarna ze de politie belde. De wijkagent besloot om bij de vrouw langs te komen op het tijdstip dat ze de afspraak met de bezorger had. 

“Nadat de melder de pakketbezorger vertelde dat zij haar pinpas ging pakken, kwam vanuit de woonkamer van de woning, de wijkagent tevoorschijn”, schrijft de politie op Instagram. “De pakketbezorger zat kennelijk niet te wachten op de aanwezigheid van de wijkagent en besloot direct te vluchten.”

Hij werd daarna, met hulp van twee andere agenten, opgepakt. De Amsterdammer zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal besluiten of hij nog langer in de cel blijft zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *