Amstelveen legt straat vernoemd naar doodgeschoten agent Cevat officieel vast

De in 2008 doodgeschoten agent Gabrielle Cevat krijgt officieel een straat in de nieuwe Amstelveense woonwijk Scheg-Oost. Het stadsbestuur in Amstelveen heeft dat deze week formeel vastgelegd in het zogeheten straatnamenbesluit. De politieagent werd op weg naar haar werk doodgeschoten toen zij een automobilist met gevaarlijk rijgedrag staande hield.

Dat de Gabrielle Cevatlaan er zou komen werd in 2016 al bekendgemaakt. Een verkiezing, waar veel agenten aan deelnamen, zorgde er uiteindelijk voor dat de laan daadwerkelijk naar de agent vernoemd wordt.

De 28-jarige Cevat werd in Amstelveen direct neergeschoten toen zij automobilist Franklin F. op zijn rijgedrag aansprak. Hij had kort daarvoor twee kogels gelost op de woning van de ouders van zijn ex-vriendin. F. werd veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van Cevat en voor poging tot moord op de ouders van zijn ex-vriendin.

Prominente Amstelveners

In totaal worden vijf straten in de nieuwbouwwijk vernoemd naar prominente Amstelveners. Het gaat verder om Henk Godthelp, voormalig hoofdredacteur en boegbeeld van het Amstelveens NIeuwsblad, schilder Toon de Haas, Jules Schellevis, overlevende van zeven contratie- en vernietiigingskampen in de Tweede Wereldoorlog, en Piet Tijsterman, initiatiefnemer van schaatsvereniging De Poelster.

Naar verwachting start de bouw in de Scheg-Oost in het voorjaar van 2023 en wordt de wijk eind 2023 opgeleverd. Dan krijgen de straatnaamborden hun definitieve plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *