Alle metro’s staan stil door serverproblemen

Alle metrolijnen worden op dit moment niet gebruikt. Reizigers kregen rond 17.15 uur te horen dat ze de metro’s uit moesten. 

Het ging in eerste instantie om metrolijnen 50, 51, 53 en 54. Volgens een woordvoerder van het GVB komt het door problemen met de server. “Er wordt aan gewerkt, maar ik kan helaas geen inschatting geven hoe lang het nog gaat duren.”

Het vervoerbedrijf hoopt dat het metroverkeer snel weer opgestart kan worden. “Het is een buitengewoon ongelukkig tijdstip.” Het GVB zegt reizigers ook via Twitter en de app op de hoogte te houden. 

De woordvoerder van het GVB zei rond 17.40 uur dat ook de Noord/Zuidlijn stilgelegd werd. “We gaan een algehele reset doen en dat betekent dat de Noord/Zuidlijn nu ook even stil ligt. Hopelijk zorgt de reset voor een herstart.”

Eerder dit jaar en vorig jaar stonden bijna alle metro’s, op de Noord/Zuidlijn na, een aantal dagen stil vanwege het nieuwe beveiligingssysteem. Dit keer heeft het beveiligingssysteem hoogstwaarschijnlijk niks met het probleem te maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *