Ajax op trainingskamp in Marbella: veel jonkies mee en drie opvallende afwezigen

Vanwege het WK in Qatar is de winterstop voor Ajax al twee weken geleden begonnen. Zoals gewoonlijk reist de selectie van de Amsterdammers naar een zonnigere plek om daar een trainingskamp te houden in de voetballoze periode. Trainer Alfred Schreuder heeft 27 spelers meegenomen richting het Spaanse Marbella. Veel spelers van Jong Ajax hebben de reis gemaakt en naast de WK-afwezigen zijn er nog drie Ajacieden die hun koffers niet hoefden te pakken. 

De Ajacieden die uitkomen op het WK zijn Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Jorge Sanchez, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Berghuis en Steven Bergwijn. De elf spelers zijn daarom afwezig op het trainingskamp.

Opvallend is ook dat Lucas Ocampos, Lisandro Magallán en Kik Pierie niet mee zijn naar Spanje. Volgens het Algemeen Dagblad wil Ajax binnenkort afscheid nemen van het drietal en heeft daarom besloten om hen niet mee te nemen. De Amsterdammers zouden ondertussen in onderhandeling zijn met Sevilla om Ocampos halverwege zijn huurperiode terug te laten keren. 

Jong Ajax

Naast de namen van het eerste elftal die je verwacht op het trainingskamp, zoals Brian Brobbey, Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal, is er ook veel ruimte voor een aantal talenten die hun minuten maken onder John Heitinga bij Jong Ajax. Zo zijn de wat meer ervaren Jong Ajax-spelers Kian Fitz-Jim en Christian Rasmussen mee, maar is er ook ruimte voor nieuwelingen Olivier Aertssen, Gabriel Misehouy en Silvano Vos. Trainer Heitinga is ook mee op het trainingskamp. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *