Afvaltrein vanuit Rome rijdt nog niet door werkzaamheden ProRail

De plannen om afval vanuit Rome naar het Westelijk Havengebeid per trein te vervoeren zijn uitgesteld. Het is onbekend wanneer de trein precies het spoor op kan.

Volgens een woordvoerder van het AEB wordt de vertraging veroorzaakt door werkzaamheden van ProRail. De woordvoerder kon vandaag nog niet zeggen op welke plek er precies gewerkt wordt. 

Daarnaast ontbreekt er allerlei papierwerk. “Het is de eerste keer dat we dit doen en er moet heel veel geregeld worden. Voor elk land waar de trein doorheen rijdt moeten vergunningen komen.” 

Het is de bedoeling dat de speciaal ontworpen afvaltrein zo’n 900 ton aan afvalbalen vanuit Rome naar het Westelijk Havengebied vervoert. Italië kampt al langer met een groot capaciteitsprobleem.  

Het AEB verbrandt meer niet-Amsterdams, soms buitenlands, afval. De woordvoerder van AEB zegt dat er niet het Italiaanse afval niet voor grotere hoeveelheden zorgt dan gebruikelijk. “Als het niet uit Rome naar Amsterdam komt, was er misschien wel afval uit Maastricht gekomen.” 

Aanvankelijk werd gemeld dat de trein begin april zou gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *