89-jarige vrouw aangehouden na aanrijding waarbij driejarig meisje ernstig gewond raakte

Een meisje van drie jaar is vanochtend op de Maasstraat in de Rivierenbuurt aangereden door een auto. Het meisje is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto – een 89-jarige vrouw – is doorgereden, maar werd later aangehouden.

Het ongeluk gebeurde iets voor 11.00 uur vanochtend. Ooggetuigen vertellen dat het meisje met haar loopfiets op het zebrapad wilde oversteken. Haar moeder liep vlak achter haar, aldus getuigen. Mede door het doorrijden van de bestuurder spreekt de politie van een ‘ernstige zaak’. Later op de dag werd een  89-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van verlaten plaats ongeval.

De meeste mensen in de straat zijn in shock van het ongeval. “Het was heel raar, want ze liet ons voorgaan”, vertelt een ooggetuige over de bestuurder van de auto. “De andere mensen (onder wie het meisje red.) kruisten ons. Ze liepen door, en ineens hoorden we achter ons in een keer: ‘Stop! Stop! Nee!’ en toen een klap. Ik denk dat de vrouw haar niet heeft gezien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *