78-jarige vrouw 5000 euro armer na babbeltruc

Een 78-jarige vrouw uit De Pijp wordt in augustus slachtoffer van een babbeltruc. Ze geeft haar bankpas mee aan een nepmedewerker van de bank. Het is waarschijnlijk diezelfde man die daarna vijfduizend euro aan betalingen doet met de pas van de vrouw. In Bureau 020 deze week beelden van de verdachte. 

Het slachtoffer dat in De Pijp woont, wordt op donderdag 4 augustus gebeld door iemand die zegt een ICT-medewerker van de bank te zijn. Er zou een nieuwe pas zijn aangevraagd in verband met een verhuizing. Als het slachtoffer zegt dat dat niet kan kloppen, zegt de man aan de lijn dat er dan iets fout is gegaan en dat ze nieuwe passen en een nieuw rekeningnummer nodig heeft.

Als ze daar niet aan meewerkt, zouden criminelen haar bankrekening leeg kunnen hallen, zegt de man aan de telefoon. Hij haalt het slachtoffer over om haar gegevens in te spreken, waaronder haar pincode. Even later belt een andere zogenaamde bankmedewerker bij de vrouw aan. Dat is waarschijnlijk de man die op de beelden te zien is. Het slachtoffer knipt haar pas door en doet deze in een envelop.

Luxe kledingwinkel

Als de vrouw vervolgens een mail krijgt van haar bank, begint ze te beseffen wat er gebeurd is. In de mail staat dat haar paslimiet is verhoogd. Op dat moment is er al voor bijna vijfduizend euro van haar rekening verdwenen. Dat gebeurt onder meer bij een luxe kledingwinkel in de Utrechtsestraat. De man die daar op beelden te zien is wordt er dus ook van verdacht betrokken te zijn bij de babbeltruc zelf.

“Wederom een gewiekste babbeltruc met opnieuw een kwetsbaar ouder slachtoffer”, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. “Dat moet een enorme impact op haar hebben gehad. Wij willen weten wie hier verantwoordelijk voor is. Herken je de verdachte op de beelden? Laat het ons dan weten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *