72-jarige vrouw van duizenden euro’s bestolen na babbeltruc

 Een 72-jarige vrouw wordt in juli slachtoffer van een babbeltruc. Met haar bankpas wordt vervolgens voor duizenden euro’s gepind. in Bureau 020 deze week beeld van de man die verdacht wordt van het pinnen met haar bankpas.

Het slachtoffer krijgt op dinsdag 19 juli een man aan de telefoon die zich voordoet als een medewerker van een bank. Er zou zijn geprobeerd geld van haar rekening te halen. Om dit te voorkomen moet ze zijn instructies volgen en inloggen bij haar bank. De zogenaamde bankmedewerker zegt vervolgens dat hij iemand langs zal sturen om haar verder te helpen.

Duizenden euro’s gepind

Terwijl het telefoongesprek voortduurt belt er even later een man aan bij de woning. Nietsvermoedend laat het slachtoffer de man binnen. Na ongeveer een kwartier gaat de man weg en neemt haar bankreader en bankpas mee. Het telefoongesprek met de zogenaamde bankmedewerker wordt beëindigd. Pas als het slachtoffer de volgende dag haar bankrekening bekijkt, ziet ze dat er geld is afgeschreven. Na contact met de bank blijkt dat er bijna 4000 euro is verdwenen van de rekening van het slachtoffer. Een groot deel is opgenomen bij een pinautomaat aan de Osdorper Ban in Nieuw-West.

Op de foto’s is de verdachte te zien bij een pinautomaat aan de Pieter Calandlaan, terwijl hij geld opneemt met de gestolen bankpas. Hij heeft een donker getinte huidskleur, een gezet en fors postuur, is rond de 160 tot 165 centimeter lang en rond de 30 jaar. Daarnaast draagt hij een donkerkleurige Adidas-pet, een zwarte broek met witte streep, witte gympen en een blauw trainingsjack met witte streep.

“Opnieuw een kwetsbare oudere die door een babbeltruc voor duizenden euro’s is opgelicht”, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. “Dat ze op deze manier bestolen is heeft een grote impact op het slachtoffer. Wij willen dan ook snel weten wie er verantwoordelijk is voor het opnemen van dat geld. Of de man op de beelden ook bij het slachtoffer binnen is geweest staat nog niet vast. Wij willen weten wie hij is. Heb je nou geen informatie over die verdachte maar wil je ons wel verder helpen, praat dan met ouderen in je omgeving over dit soort babbeltrucs. En probeer te voorkomen dat ook zij slachtoffer worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *